Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, οι περισσότεροι από αυτούς στο Μπάφαλο, από τη χιονοθύελλα που πλήττει τις ΗΠΑ, τη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχος της πολιτείας δήλωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της φονικής χιονοθύελλας, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 55 ανθρώπων.

Πολλά από τα θύματα πέθαναν από καρδιακή προσβολή ενόσω προσπαθούσαν να καθαρίσουν το χιόνι από τις αυλές τους ενώ άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους.

Μετά τις συνέπειες της ακραίας χιονοθύελλας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη. «Η καρδιά μου είναι με εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αυτό το Σαββατοκύριακο των εορτών» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι πολλά οχήματα διάσωσης δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ή είχαν κολλήσει τα ίδια στο χιόνι.

Σημειώνεται ότι από την κακοκαιρία, εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Πηγή: Newsbeast.gr