Μετά από 11 χρόνια χιόνισε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και πολλά παιδιά είδαν χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους, καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Με βάση όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το Γιοχάνεσμπουργκ είχε να δει χιόνι από τον Αύγουστο του 2012.

Την ώρα που τραβούσε φωτογραφίες της στην πλατεία Nelson Mandela, η Jennifer Banda είπε στο Reuters ότι ήταν έγκυος την τελευταία φορά που χιόνισε.«Έντεκα χρόνια αργότερα, είναι συναρπαστικό που έχουμε χιόνι», είπε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι του Γιοχάνεσμπουργκ περιέγραψαν το χιόνι ως «καθαρή μαγεία» και «υπέροχο ξεκίνημα της εβδομάδας».

Η καθηγήτρια φυσικής γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Witwatersrand, Jennifer Fitchett, δήλωσε στην εφημερίδα Times της Νότιας Αφρικής ότι το χιόνι είναι απίθανο να διαρκέσει καθώς προκλήθηκε από την αύξηση της υγρασίας, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον κρύο αέρα.

«Συμβαίνει μια φορά κάθε 10 χρόνια περίπου. Δεν είμαστε μια περιοχή που έχει πολλές χιονοπτώσεις και αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι το χειμώνα έχουμε ξηρές συνθήκες. Έχουμε μια ισχυρή κυψέλη υψηλής πίεσης, γι’ αυτό δεν έχουμε καθόλου ή πολύ λίγη βροχή τους χειμερινούς μήνες» .Τελευταία φορά χιόνισε το 2012 και πριν από αυτό το 2007, είπε.