Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε 78χρονη κάτοικος Λεμεσού, που κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν πέραν των €255,000.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 78χρονη, περί τα τέλη Ιουνίου 2023, έλαβε ειδοποίηση, από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, για ύποπτες συναλλαγές στους λογαριασμούς της.

Μετά από σχετικό έλεγχο, διαπίστωσε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 26 Μαΐου και 21 Ιουνίου 2023, έγιναν διάφορα εμβάσματα χρημάτων προς διάφορους λογαριασμούς του εξωτερικού, καθώς και τρεις συναλλαγές σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η παραπονούμενη, όπως παραδέχτηκε, περί τα μέσα Μαΐου δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού της λογαριασμού, με σκοπό δήθεν να της καταθέσει χρήματα από τα κέρδη επένδυσης που έκανε στο παρελθόν. Η 78χρονη πείστηκε και του έδωσε πρόσβαση στο λογαριασμό της, κι άλλα στοιχεία, για να αντιληφθεί αργότερα την απάτη και την απώλεια του ποσού του 255 χιλιάδων ευρώ από τον λογαριασμό της.