Για τη Γεωργία αναχωρεί την Κυριακή (13/6) η Εθνική Ανδρών προκειμένου να λάβει μέρος στα προ – προκριματικά του EURO 2024 η τελική φάση του οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2024.

Πέρα από την Κύπρο και τη διοργανώτρια Γεωργία, στην Τιφλίδα θα διαγωνιστούν επίσης Ανδόρα, Μολδαβία, Γεωργία και Βουλγαρία με έπαθλο τρία εισιτήρια για τον επόμενο προκριματικό γύρο του EURO 2024 αλλά και το τρόπαιο του IHF Trophy το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με τη συμμετοχή αναπτυσσόμενων χωρών στο χάντμπολ.

Λόγω της πανδημίας η φετινή διοργάνωση συγχωνεύτηκε με τα προ – προκριματικά του EURO 2024. To IHF Trophy λαμβάνει χώρα από το 2015 και σε αυτό η Κύπρος έχει να επιδείξει μια τέταρτη θέση το 2017. Πολυνίκης του θεσμού είναι οι Νήσοι Φερόε με δύο κατακτήσεις – το 2019 το κέρδισε η Γεωργία.

Η Κύπρος ξεκινάει τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο Όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Βουλγαρία (14/6) και Ανδόρα (15/6). Αντικειμενικός στόχος μια εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει στη συνέχεια δύο ευκαιρίες για να πετύχει μια νίκη (στον ημιτελικό ή στον μικρό τελικό) που θα το φέρει στην επόμενη προκριματική φάση.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα και ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου με τον τελικό.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Παρασκευάς θα έχει απουσίες στην Τιφλίδα, καθώς ορισμένοι αθλητές δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την αποστολή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.