Άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του σωματείου, στην ιστορία της κυπριακής χειροσφαίρισης, στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού έγραψε το Σάββατο (17/4) η Sabbianco Ανόρθωση, που συνεχίζει την ονειρεύεται τον τελικό του EHF European Cup.

Η ομάδα της Αμμοχώστου υπέταξε στο «Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο Ανόρθωσης Αμμοχώστου» τη Σουηδική Ystads με 26-24 και απέκτησε μικρό μεν, σημαντικό δε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου. Ήταν η έβδομη φετινή ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, σε συνολο εννιά αγώνων.

Στον άλλο ημιτελικό η ΑΕΚ επικράτησε στην Αθήνα της Gorenje Velenjeslo από τη Σλοβενία με 31-29.

Καραμπουρνιώτης με επτά γκολ, Κρητικός με έξι και Χρίστος Αργυρού με πέντε έσυραν το χορό για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, που προηγήθηκαν 13-12 στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν προβάδισμα 1-2 γκολ στο α’ ημίχρονο, όμως βρέθηκαν να χάνουν 11-12, για να το γυρίσουν σε 13-12.

Στο β’ ημίχρονο η Sabbianco Ανόρθωση προηγήθηκε 16-12 με συνολικό σερί 5-0. Έχτισε διαφορά έως και 5 γκολ (21-16) όμως οι έμπειροι Σουηδοί μείωσαν. Θα μπορούσε να κερδίσει με τρία γκολ καθώς προηγήθηκε 25-22 και 26-23 για να δεχτεί γκολ στην τελευταία επίθεση.

Sabbianco Ανόρθωση (Γ. Ζαραβίνας): Κοτανίδης (τ), Καραμπουρνιώτης 7, Κρητικός 6, Ασβεστάς 2, Μωραΐτης 2, Κάνδυλας 1, Χρ. Αργυρού 5, Ι. Αργυρού 1, Τότος 1, Ολιβέιρα 1, Κεσίδης, Φωτίου, Μπάρμπας, Μιμίκος, Ιωάννου, Χριστοδούλου