Ανοικτά είναι για την Aστυνομία όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τον θάνατο της Μαρίας Χάρπα, 21 ετών, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον 23χρονο αδελφό της. Παρά το γεγονός ότι ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως, ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα με μια σφαίρα την 21χρονη αδελφή του, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας διερευνούν όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο φόνου. Η άτυχη Μαρία ήταν έγκυος δύο μηνών, σήμερα δε, ανήμερα των γενεθλίων της, τη ζήτησε σε γάμο ο αρραβωνιαστικός της.

Ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι είχε πάει στρατό και γι’ αυτό καθάριζε το όπλο του, δημιούργησε ερωτήματα, αφού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι έφεδροι δεν πηγαίνουν για υπηρεσία στην Ε.Φ. Ακολούθησαν έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος δεν πήγε στρατό. 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως πήγε μόνος του για βολή και έστειλε μήνυμα μετακίνησης. Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να δείξει το μήνυμα, ισχυρίστηκε πως το διέγραψε, πράγμα το οποίο αναμένεται να διασταυρώσει η Αστυνομία από την ειδική πλατφόρμα του Υφυπουργείου Καινοτομίας. 
 
Οι ανακριτές έκριναν πως θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να φορέσει χειροπέδες ο 23χρονος αδελφός του θύματος, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον του διερευνάται προς το παρόν υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ζητά απαντήσεις ο αρραβωνιαστικός

«Θέλω να καταγγείλω το ΓΕΕΦ που διά τις σφαίρες… Σήμερα έκλειε 21 χρονών η γυναίκα μου… έκλεισε σχεδόν 2 μηνών το μωρό» φωνάζει με σπαραγμό ο αρραβωνιαστικός της άτυχης κοπέλας που έπεσε νεκρή από το στρατιωτικό τυφέκιο του αδελφού της. «Δεν καταλαβαίνω…» φωνάζει και ζητά απαντήσεις.