Αγοράκι μόλις 19 μηνών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, με ίχνη κακοποίησης, μώλωπες, εκδορές σε μέρη του σώματος και εκχυμώσεις. Για την υπόθεση συνελήφθη η 24 ετών μητέρα του παιδιού και ακολούθως ο 26 ετών πατέρας.

Η μητέρα οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο η διαδικασία διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο στην παρουσία και του πατέρα, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Η 24χρονη μητέρα του παιδιού, με καταγωγή από τη Λετονία, είχε μεταβεί χθες με το παιδάκι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, για να δώσει κατάθεση για άλλη υπόθεση, όταν τα μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, διαπίστωσαν ότι το ενάμιση έτους παιδάκι έφερε κάποια σημάδια και μώλωπες.

Το 19 μηνών αγόρι μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από ιατροδικαστές και παιδοχειρουργό, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έφερε σημάδια κακοποίησης, εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος.

Εναντίον του 26χρονου Ελληνοκύπριου πατέρα, είχε γίνει καταγγελία στις 3 Ιουλίου από τη γιαγιά του ότι μετέβη στην οικία όπου διέμενε μαζί με την 24χρονη μητέρα, απειλούσε και φώναζε ότι θα σπάσει την πόρτα και για πρόκληση ζημιών.

O 26χρονος συνελήφθη για υπόθεση βίας στην οικογένεια, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Η 24χρονη μητέρα του παιδιού είχε εμπλακεί σε υπόθεση επίθεσης εναντίον της Ε/κ πεθεράς της και κακόβουλης ζημιάς στην κατοικία της.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και βίας στην οικογένεια.