Δύο άτομα ηλικίας 27 και 25 ετών, συνελήφθησαν απόψε από την Αστυνομία σε σχέση με τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, χθες βράδυ.
 
Σύμφωνα με την αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα, Ελληνοκύπριοι, συνελήφθησαν λίγο μετά τις επτά απόψε από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.
 
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση ενώ αύριο θα παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η Αστυνομία εξασφάλισε σήμερα δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων ατόμων που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.
 
Τα εντάλματα εκδόθηκαν ύστερα από πληροφορίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης, ενώ τα δύο άλλα πρόσωπα αναζητούνται από την Αστυνομία.
  
Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ομάδα αποτελούμενη από περίπου 250 άτομα, φορώντας μαύρα ρούχα και φέροντας κουκούλες, μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να διαμαρτυρηθούν για την τελευταία ενέργεια της Τουρκίας να ανοίξει μέρος της παραλίας των Βαρωσίων.
 
Οι συγκεντρωθέντες κατάφεραν να σπάσουν το κιγκλίδωμα που υπάρχει στο χώρο και πορεύθηκαν προς τα κουβούκλια της Αστυνομίας, χωρίς όμως να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές και άναψαν πυρσούς, εκτόξευσαν  φωτοβολίδες, ενώ προέβησαν σε εκτεταμένους βανδαλισμούς σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
 
Ακόμα άναψαν πυρκαγιές στη νεκρή ζώνη και δίπλα από φυλάκια της Εθνικής Φρουράς και των Ηνωμένων Εθνών.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ