Χειροπέδες σε 26χρονο ομογενή, ύποπτο για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, πέρασαν μέλη της αστυνομίας Λεμεσού, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη.

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία 50χρονου αλλοδαπού, μόνιμου κατοίκου Κύπρου, ο οποίος μετέβη στην αστυνομία στη μια μετά το μεσημέρι. Όπως ανέφερε, λίγο προηγουμένως, άγνωστος άντρας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η κύρια πόρτα του σπιτιού του ήταν ανοιχτή και μπήκε στο σπίτι του. Ο άντρας άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παραπονούμενου, αξίας 20,000 ευρώ, μπήκε στο αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω και εξαφανίστηκε.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν τα περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού και γύρω στις 14.35, το κλοπιμαίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή Αγίου Τύχωνα. Ο οδηγός  επιχείρησε να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη σε δρόμους της περιοχής.

Κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ελεγχόμενη μπάρα χώρου στάθμευσης, κι έτσι το όχημα ακινητοποιήθηκε. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο οδηγούσε 26χρονος ομογενής, ο οποίος και συνελήφθη.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, για τα οποία ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση κλοπής μοτοσυκλέτας, αξίας 8000 ευρώ, που διαπράχθηκε στις 12 Μαρτίου στη Λεμεσό.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι μέρος της περιουσίας που εντοπίστηκε στην κατοχή του 26χρονου, είναι προϊόν άλλης υπόθεσης κλοπής από κατοικία, που σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου στην περιοχή Αγίου Τύχωνα. Ο 26χρονος τέθηκε υπό κράτηση.