Χειραψία και σύντομο κοινωνικό διάλογο είχαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», το οποίο πραγματοποιείται στην Αχρίδα, στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Στο περιθώριο του #PFD2022 είχα κοινωνική χειραψία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας M. Cavusoglu», γνωστοποίησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Φόρουμ, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ως πάγια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τη θέση ότι «το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ευρωπαϊκές αξίες, στον κοινό χώρο δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Και αυτό το οποίο πρέπει, με μεγάλη προσπάθεια να αποκρουστεί, είναι οι οποιεσδήποτε επιρροές παραγόντων που θα ήθελαν να οδηγήσουν αυτή την περιοχή προς μια άλλη, διαφορετική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση διαφορετική από την ΕΕ, το διεθνές δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αξίες», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του.

Πηγή: ΚΥΠΕ