Αναζήτηση ζωής στα ερείπια

Η μάχη για την αναζήτηση επιζώντων στη Βηρυτό θα συνεχιστεί και σήμερα, με την αναζήτηση ζωής στα ερείπια που άφησε πίσω της η φοβερή έκρηξη της περασμένης Τρίτης.

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί από την τραγωδία στη Βηρυτό, την κατεστραμμένη πόλη, τα θύματα, το δράμα των επιζώντων και σπεύδει να προσφέρει βοήθεια.

Σήμερα αναλαμβάνει να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό ανθρώπων, οι οποίοι πιθανόν να είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια στη Βηρυτό, η ομάδα της ΕΜΑΚ από την Κύπρο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ επισκέφθηκε χθες το σημείο των εκρήξεων, όπως και οι χειριστές των σκύλων, για αξιολόγηση της σκηνής όπου σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν τις έρευνές τους.

Συλλογή τροφίμων για τον Λίβανο

Ξεκινά σήμερα (Παρασκευή) σε παγκύπρια βάση η εκστρατεία συλλογής τροφίμων που θα αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο κόσμο στη Βηρυτό. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, ανέφερε στον σταθμό μας ότι τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και σύμφωνα με τα αιτήματα της Κυβέρνησης του Λιβάνου. Τα είδη αυτά είναι: Κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλακτος για παιδιά.

Τα Σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής για βοήθεια προς το Λίβανο έχουν καθοριστεί ως ακολούθως:

Στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στην Κρατική έκθεση στη Λευκωσία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. 
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα.
Στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στην Οδό Τάσου Μητσόπουλου (περιοχή Μακένζι) στη Λάρνακα από τις 8.30 έως 14.00.
Στο ΚΕΜΑ ‘’Άγιος Χριστόφορος’’ στο Παραλίμνι από τις 7.30 μέχρι τις 14.00.
Στην Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο, από τις 8.00 μέχρι τις 14.00.

Η εκστρατεία θα γίνεται κατά τις ώρες που αναφέρονται, Δευτέρα με Παρασκευή.