Επιτυχημένη από κάθε άποψη -χωρίς να εξαιρείται η οικονομική- θεωρείται η συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία το έκπτωτο βασιλικό ζεύγος εξήγησε τους λόγους του «διαζυγίου» του με το Μπάκιγχαμ.

Η «χρυσή» συμφωνία μεταξύ του CBS και της εταιρείας παραγωγής της Όπρα, ύψους 7-9 εκατ. δολαρίων κατοχυρώνει στο αμερικανικό δίκτυο το δικαίωμα πώλησης της συνέντευξης, διάρκειας δύο ωρών, στη διεθνή αγορά.

Ιδιαίτερα κερδοφόρα ήταν η συμφωνία και για το δίκτυο, καθώς για 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου, οι εταιρείες είχαν ταρίφα χρέωσης 325.000 δολαρίων.

Πέραν των διαφημιζόμενων, η συνέντευξη προβλήθηκε ή θα προβληθεί σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη -και ιδιαίτερα τη Βρετανία, που τα δικαιώματα απέκτησε το ITV- μέχρι και την υποσαχάρια Αφρική.

Η συνέντευξη που προκάλεσε «εγκεφαλικά» στο Παλάτι

Στη συνέντευξη – «κλειδαρότρυπα», οι Σάσεξ αποκάλυψαν στους θεατές τους λόγους της παραίτησής τους από τον στενό πυρήνα της οικογένειας, ενώ μίλησαν και για την απόφασή τους να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ με τον γιο τους Άρτσι.

Ήδη, από την ανακοίνωση της συνέντευξης, το Παλάτι τηρούσε στάση αναμονής, ενώ πηγές του Μπάκινγχαμ ανέφεραν ότι δεν διέθεταν αντίγραφο της συνέντευξης, την οποία παρακολούθησαν μαζί με τους κοινούς θνητούς.

Κι αν η συνέντευξη είχε προκαλέσει «εγκεφαλικά» στους γαλαζοαίματος πριν καν προβληθεί, ορισμένα αποσπάσματα τους έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.                                                             

Η Μέγκαν μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τη ζωή της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, ενώ απάντησε και στο περιστατικό όπου η «κακότροπη Μέγκαν έκανε την Κέιτ να κλάψει», όπως έγραφαν τα βρετανικά ταμπλόιντ.

Σύμφωνα με την Μέγκαν Μαρκλ, συνέβη εντελώς το αντίθετο. Η Κέιτ ήταν αυτή που την έκανε να κλάψει λίγες ημέρες πριν τον γάμο της.

«Η Κέιτ ήταν αναστατωμένη σχετικά με ένα φόρεμα που θα φορούσαν τα παρανυφάκια. Με έκανε να κλάψω, με πλήγωσε πολύ. Ωστόσο, μου πρόσφερε λουλούδια ζητώντας συγγνώμη στη συνέχεια. Απολογήθηκε. Και σε σχέση με όσα γίνονταν εκείνη την περίοδο, όπου όλοι προσπαθούσαν να μου συμπαρασταθούν δεδομένου του τι συνέβαινε με τον πατέρα μου, δεν έβγαζε νόημα όλο αυτό», είπε η Μέγκαν στην Όπρα.

Στο στόχαστρο της Μέγκαν βρέθηκε και ο βρετανικός Τύπος, που είχε «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση της ίδιας και της Κέιτ. «Χάιδευα την κοιλιά μου ενώ ήμουν έγκυος, τι θέλει και το κάνει αυτό; Τι θέλει να μας πει;». «Τρώει το πρωί αβοκάντο. αμερικανιές στο παλάτι». «Οτιδήποτε και αν έκανα, τα ίδια πράγματα που έκανε η Κέιτ, εγώ τα έκανα γιατί ήμουν ψωροπερήφανη και ξιπασμένη, όπως έγραφαν. Τα αβοκάντο είχαν γίνει σύμβολο της καταστροφής του περιβάλλοντος… Εντάξει γελάμε, αλλά μέχρι πόσο».

Κατηγορίες για ρατσισμό πριν τη γέννηση του Άρτσι

«Σεισμό» προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Μέγκαν για τους φόβους του Παλατιού, μήπως το παιδί που γεννήσει ήταν σκουρόχρωμο.

Όταν η Όπρα ρώτησε την Μέγκαν γιατί δεν πήρε πριγκιπικό τίτλο ο Άρτσι, η Μέγκαν απάντησε πως «στο παλάτι έτρεμαν στη σκέψη ενός πρίγκηπα με σκούρο δέρμα. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις της οικογένειας με τον Χάρι, αλλά και με την ίδια, στις οποίες της τόνιζαν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτό στη μοναρχία».

Αλλά στα ταξίδια που έκανε με τον Χάρι στην Κοινοπολιτεία και όταν είδε την αγάπη του κόσμου, σκέφτηκε πως ένας σκουρόχρωμος πρίγκιπας θα ήταν κέρδος για την μοναρχία.

Παράλληλα, εξήγησε ότι όταν ήταν έγκυος στον Άρτσι, της ανακοινώθηκε από το παλάτι ότι ο νέος πρίγκιπας δεν θα είχε κρατική προστασία και ασφάλεια. Γι’ αυτό και το ζευγάρι αποφάσισε να μην αποκτήσει το παιδί πριγκιπικό τίτλο.

Το παλάτι δεν έκανε τίποτα για να μας στηρίξει

«Όταν ξεκίνησαν τα χτυπήματα κάτω από την μέση με ψευδή δημοσιεύματα στα βρετανικά tabloid, το Παλάτι δεν έκανε τίποτα για να τα σταματήσει ή να μας στηρίξει με έναν τρόπο», δήλωσε η Μέγκαν στην Οπρα.

«Η ιστορία με την Κέιτ ήταν η αρχή της δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Τα ψέματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήταν ανυπόφορο».

Η Μέγκαν υποστήριξε ότι ο μηχανισμός του Παλατιού δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει, παρά τη βοήθεια που ζήτησε, ενώ δεν είχε πρόσβαση στο διαβατήριό της, το δίπλωμα οδήγησης ή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.

Η Μέγκαν υποστήριξε ότι κατέρρευσε ψυχολογικά και είχε ανάγκη να επισκεφθεί κάποιον ειδικό.

«Ο Χάρι πήγε και ζήτησε βοήθεια, να δούμε έναν ψυχολόγο, έναν ειδικό. Ακόμη και αυτό το αρνήθηκαν». Οι αρμόδιοι του Παλατιού της απάντησαν ότι δεν μπορεί να απευθυνθεί σε ψυχολόγο, καθώς αποτελεί μέλος της βασιλικής οικογένειας κι όχι εργαζόμενη του Παλατιού».