Το Κίνημα Οικολόγων θα είναι πολύ πιο πράσινο σε σχέση με πριν, τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο νέος πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα από χώρες της ΕΕ, που μπορούν να ακολουθηθούν όπως πολιτικές για το νερό της βροχής και για τα βιολογικά προϊόντα.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Κίνημα Οικολόγων να αποδεχτεί μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι οι θέσεις των Οικολόγων για το Κυπριακό, καθορίζονται από Συνέδριο και αναφέρουν ότι στην Κύπρο, πρέπει να υπάρχει μια ενιαία χώρα, ένας λαός, μια κοινωνία, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια ενιαία οικονομία και ένα ενιαίο οικοσύστημα. Το περιβάλλον, όπως είπε θα πρέπει να διαχειρίζεται με τρόπο ισομερή και στις δύο πλευρές.

Το Κίνημα Οικολόγων, όπως ανέφερε ο κ. Θεοπέμπτου, διατηρεί καλές σχέσεις με Τ/κ οργανώσεις για επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων και σημείωσε ότι φαίνεται ότι δυσκολεύονται οι Τ/κ να εφαρμόσουν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Στόχος του νέου προέδρου των Οικολόγων είναι πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του Κινήματος, αξιοποιώντας όλα τα στελέχη για άμεση επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Ο κ. Θεοπέμπτου εξέφρασε την άποψη ότι διάγουμε την εποχή της ευαισθητοποίησης από την κοινωνία για περιβαλλοντικά ζητήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Οικολόγων θα έχει ψηλότερα ποσοστά.

Η εφαρμογή των πράσινων πολιτικών έχει το πλεονέκτημα ότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε ο πρόεδρος των Οικολόγων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών σε σχέση με την διαχείριση των αποβλήτων ο κ. Θεοπέμπτου, εξέφρασε την ελπίδα ότι επί θητείας αυτής Βουλής, θα ψηφιστεί η νέα νομοθεσία για συλλογή και διαχείριση των αποβλήτων η οποία θα επιλύσει αρκετά από προβλήματα που υπάρχουν.