Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με σημερινή του ανακοίνωση, χαιρετίζει την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) να θέσει σε διαθεσιμότητα τριών (3) μηνών τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλο Πίπη.

Όπως αναφέρεται, εξ όσων γνωρίζει το Κόμμα για τα Ζώα η διαθεσιμότητα έχει να κάνει με το θέμα του μεγάλου σκανδάλου της βρουκέλλωσης, η οποία ξέσπασε σε  κτηνοτροφική μονάδα της Λάρνακας όπου έγινε ευθανασία σε 1.200 περίπου αγελάδες.

Σημειώνεται ότι, το Κόμμα για τα Ζώα  είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση τον Μάϊο του 2022 με την οποία καυτηρίαζε και προειδοποιούσε το Υπουργείο και τις Kτηνιατρικές Yπηρεσίες για τον τρόπο που χειρίστηκαν την βρουκέλλωση και μάλιστα καταγράφηκε τότε η απαράδεκτη στάση του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών έναντι του πολιτικού του προϊστάμενου και του Υπουργείου.

Προστίθεται, μεταξύ άλλων, ότι το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν επαναπαύεται γιατί με την ίδια λογική η διαθεσιμότητα θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει και με το θέμα του άδικου θανάτου του γάτου Μπερτόν, όπως επίσης και οι υπό εξέταση υποθέσεις των σκανδάλων του σφαγείου της Κοφίνου και της Cypra, αλλά και το θέμα των διοικητικών προστίμων.