Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο. Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Daria Gusarova και Erica Νystrom στο World Tour Star 1 που ολοκληρώθηκε χθες στη Σόφια.

Η εκπληκτική πορεία που άρχισε από τα προκριματικά της Πέμπτης και την τεράστια νίκη επί των Βραζιλιάνων Βραζιλιάνες Carol Ηorta και Caca Richa ολοκληρώθηκε με δυο ήτες μετά από τιτάνια προσπάθεια στον ημιτελικό και τον Μικρό Τελικό.

Στον ημιτελικό, οι Daria Gusarova / Erica Nystrom αντιμετώπισαν το δίδυμο από τη Βενεζουέλα Αgudo και Gabi, αλλά έχασαν 2-0 σετ. Τα σετ ολοκληρώθηκαν με 17-21 και 14-21.

Η προσπάθεια για το μετάλλιο συνεχίστηκε στο Μικρό Τελικό που άρχισε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Αντίπαλες των Gusarova / Nystrom ήταν οι Αυστριακές Dοrina.Klinger και Ronja Klinger όμως ήλθε η ήττα με 0-2 σετ και εν τέλει η 4η πολύ σπουδαία θέση. Τα σετ για τις Αυστριακές ολοκληρώθηκαν 17-21 και 14-21.

Έπαιξε τραυματίας η Nystrom

Η Erica Nystrom είχε ένα μικροτραυματισμό ο οποίος δεν την άφησε να κάνει το παιγνίδι της. Παρόλα αυτά οι εμφανίσεις μας και στους δύο αγώνες ήταν πολύ καλές. Ένα μεγάλο μπράβο και στις δύο μας αθλήτριες που δείχνουν καθημερινά ότι η χώρα μας συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις στο beach volley.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμερικανίδες Alexandra Wheeler και Corine Quiggle που κέρδισαν στον Τελικό τις Βενεζουελάνες Norisbeth Agudo και Gabriela Brito με 2-0 σετ (18-21 και 16-21).