Πλήρης αγωνιστική δράση είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο beach volley, καθώς οι διεθνείς μας αθλήτριες Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου συμμετείχαν στο World Tour Star 1 της Λουμπλιάνα, ενώ διεξήχθη και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Beach Volley Ανδρών.

Οι Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου αποκλείστηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης από τις Βελγίδες Sarah Cools και Lisa Van den Vonder. Επίσης νικητές του Παγκύπριου πρωταθλήματος αναδείχθηκαν οι Γ. Χρυσοστόμου και Ο. Σαββίδης.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης:

World Tour Star 1

Μεγάλες εμφανίσεις έκαναν στο World Tour Star 1 της Λουμπλιάνα η Ζώγια Κωνσταντοπούλου/Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Οι δυο πετοσφαιρίστριες κερδίζοντας και την απραξία λόγω κορωνοϊού βρέθηκαν στην οκτάδα και αποκλείστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μετά από μάχη με τις Βελγίδες Sarah Cools και Lisa Van den Vonder.

Οι δυο πρωταθλήτριες τα έδωσαν όλα, αλλά έχασαν σε 44 λεπτά αγώνα 0-2 σετ. Ο αγώνας ήταν μεγάλο ντέρμπι με την ομάδα του Βελγίου να κερδίζει κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με 24-26  το πρώτο σετ και 19-21 το δεύτερο.

Κληθείσα από την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ η Ζώγια Κωνσταντοπούλου να σχολιάσει τον αγώνα ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ καλός προημιτελικός με πολύ καλές φάσεις και ατμόσφαιρα. Το σκορ ήταν πολύ κλειστό και στα δυο σετ, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πιέσουμε για ένα τρίτο σετ». Σχετικά με την απόδοσή τους στο  τουρνουά, η Ζώγια δήλωσε: «Από θέμα απόδοσης είμαστε αρκετά ευχαριστημένες αφού παιχνίδι με παιχνίδι παίζαμε καλύτερα. Δυστυχώς, όμως χάσαμε και απογοητευτήκαμε. Θέλαμε να συνεχίσουμε για να διεκδικήσουμε μετάλλιο».

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών

Οι Γ. Χρυσοστόμου και Ο. Σαββίδης είναι οι πρωταθλητές του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Beach Volley Ανδρών που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 01 -02 Αυγούστου στις Ομοσπονδιακές Εγκαταστάσεις της ΚΟΠΕ στη Λεμεσό.

Οι δυο πρωταθλητές που δεν έχασαν αγώνα ήταν πολύ καλύτεροι και στον Τελικό κερδίζοντας τους Κ. Μιχαήλ/Μ. Kushnerev με 2-0 σετ. Οι Χρυσοστόμου/ Σαββίδης ήταν ανώτεροι κερδίζοντας σε 29 λεπτά τον αγώνα με 21-13 και 21-15.

Μετά τη λήξη του αγώνα έγιναν οι απονομές στους νικητές από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Δρ. Μιχάλη Κρασιά.

Την 3η θέση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ανδρών Beach Volley  κατέκτησαν οι. Στο Μικρό Τελικό της Κυριακής 02 Αυγούστου κατέκτησαν οι D.Guimond και O.Ηomayoun.

Οι δυο αθλητές επικράτησαν σε 41 λεπτά των I.Χατζηφιλίππου/N. Mosquera με 2-0 σετ. Οι νικητές ήταν καλύτεροι άνκαι ο Μικρός Τελικός ήταν πολύ κλειστός. Στο πρώτο σετ οι D.Guimond και O.Ηomayoun κέρδισαν στους έξτρα πόντους 22-20. Στο δεύτερο σετ οι δυο νικητές επικράτησαν 21-19 και στον αγώνα 2-0 σετ.