Αυξητική τάση σε όλους τους δείκτες καταγράφει η Εθνική Αναφορά για τον κορωνοϊό που δημοσιεύει σήμερα το Υπουργείο Υγείας, με τα επιδημιολογικά στατιστικά δεδομένα μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Συνοπτικά, αναφέρεται ότι μέχρι τις 16 Μαρτίου έχουν διαγνωσθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία 39.484 περιστατικά COVID-19, με 241 θανάτους.

Η Εθνική Αναφορά καταγράφει για μία ακόμη φορά την επιδημιολογική επιβάρυνση της Λεμεσού, αναφέροντας ότι από τα συνολικά 4,703 κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα 2,797 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Επαρχία Λεμεσού.

Επισημαίνεται ότι από τους 10 θανάτους που καταγράφηκαν από την 1 μέχρι 18 Μαρτίου, με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, το 90% είχε ως μόνιμη διαμονή τη Λεμεσό.

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων εισαγωγών είναι από την Επαρχία Λεμεσού, ενώ διαπιστώνεται αύξηση και σε εισαγωγές ατόμων από την Επαρχία Λευκωσίας. Σε σχέση με τις εισαγωγές ανά ηλικιακή ομάδα, η πλειοψηφία είναι άτομα κάτω των 60 ετών.

Στα θετικά καταγράφεται η σταθεροποίηση στον μέσο αριθμό (για τις τελευταίες 7ημέρες) των ημερήσιων εισαγωγών σε άτομα άνω των 75 ετών.