Τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν κατά 11,6% το 2021 από το 2020, με τα πιο συχνά να τροφοδοτούνται από φυλετικές, εθνοτικές και προγονικές προκαταλήψεις, ανακοίνωσε το FBI τη Δευτέρα.

Το FBI σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που μπορεί να δώσει με σιγουριά στοιχεία για τις εθνικές τάσεις στα εγκλήματα μίσους από τότε που εγκατέστησε ένα νέο σύστημα συλλογής δεδομένων.

Τα ενιαία στοιχεία εγκληματικότητας που κυκλοφόρησε το FBI τον Οκτώβριο του 2022 περιείχαν κενά και για το λόγο αυτό υπήρξε συμπληρωματική έκθεση με αναδρομικά δεδομένα εγκλήματος από μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας όπως το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη. Τα δύο τέταρτα των αναφορών αφορούν το Σικάγο.

Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι παρακολουθούν συνήθως τις 130 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις σε 16 πολιτείες για να εντοπίσουν στατιστικά σημαντικές τάσεις.

Από τις 130 πόλεις, οι 96 μπόρεσαν να παράσχουν στο FBI συνοπτικά δεδομένα εγκλημάτων για τη νέα έκθεση εγκλημάτων μίσους. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πέντε κορυφαίες κατηγορίες εγκλημάτων μίσους που αναφέρθηκαν για το 2021 ήταν κατά των Αφροαμερικανών, των Λευκών, των ομοφυλόφιλων ανδρών, των Εβραίων και των Ασιατών.

Πηγή: Reuters