Συνολικά 250 εκατ. ευρώ έχει αποπληρώσει η ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος από την έναρξη των εργασιών της τον Σεπτέμβριο του 2018. Η τελευταία καταβολή έγινε σε μετρητά το περασμένο Δεκέμβριο και ήταν €60 εκατ.

Εκκρεμεί η μεταφορά ακίνητης περιουσίας προς το κράτος ύψους €140 εκατ.

Σημαντική αύξηση 28,3% σημείωσαν οι ταμειακές εισροές της ΚΕΔΙΠΕΣ για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, καθώς ανήλθαν στα 115 εκατ. 500 χιλιάδες ευρώ που είναι στο ψηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως ενημέρωσε τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος οι ταμειακές εισροές έχουν ξεπεράσει τους στόχους, λόγω και του νέου πλαισίου συμφωνίας της ΚΕΔΙΠΕΣ με την Altamira, βάσει της οποίας η αμοιβή της διαχειρίστριας εταιρείας είναι μεταβλητή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων.

Ολοκληρώθηκε παράλληλα το Σχέδιο Αποζημίωσης του επηρεαζόμενου προσωπικού της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που μεταφέρθηκε στην Altamira, με 119 άτομα να επιλέγουν την αποποίηση του δικαιώματος επιστροφής στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Επιπρόσθετα, 10 άτομα έχουν επιστρέψει στην ΚΕΔΙΠΕΣ από την Altamira, ενώ άλλα 20 άτομα έχουν αποδεχθεί το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης.

Σχετικά με το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ, το Σχέδιο αποδέχθηκαν μόνο 39 άτομα και η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης με τις συντεχνίες για την κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Εστία, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021, αξιολογήθηκαν και έχουν λάβει τελική έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας 486 αιτήσεις με συμβατικό υπόλοιπο €102,2 εκατ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των εφέσεων από το Υπουργείο Εργασίας.