Την αύξηση των δρομολογίων για το κέντρο της πόλης από 26 σε 41, με δύο κυκλικές διαδρομές μέσω του Park and Ride, που παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης και μεταφορά σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, ανήγγειλε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΜΕΛ στο Δημοτικό Μέγαρό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν ακόμη δύο σταθμοί Park and Ride, ένας στον Εναέριο και ακόμη ένας σε τεμάχιο, το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει.

Ο Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε, παράλληλα, ότι στο μέλλον αναμένεται να επεκταθούν και τα ωράρια ως πιο αργά το βράδυ, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι φοιτητές και πολίτες, που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης για σκοπούς διασκέδασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, ανέφερε ότι η μια διαδρομή με το νούμερο 32 θα κάνει ένα μεγάλο κύκλο, που περιλαμβάνει το παλιό λιμάνι και την στάση του πολίτη, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχουν και ενισχυτικά δρομολόγια, με ελαφριά τροποποίηση των αστικών διαδρομών 5 και 7 που θα κάνουν ένα πιο στενό κύκλο από την περιοχή της Kαθολικής και γύρω από το ιστορικό κέντρο.

Ο κ. Κυριάκου, τόνισε, παράλληλα, ότι τα υφιστάμενα ωράρια δεν είναι αποτρεπτικά για κάποιον ο οποίος θέλει να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις διαδρομές, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες διαρκούν 10 με 15 λεπτά και 15 με 20 λεπτά.

Όπως ανέφερε, εντός 2-3 ημερών αυτό το πρόγραμμα θα ενσωματώσει και ένα κομμάτι ενός δεύτερού προγράμματος και είναι η υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, που διαμένουν στις εστίες της Αρχιεπισκοπής.