Μαίνεται για έκτη μέρα η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ.
Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μαχητές της Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

10 χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 128 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί.

Άλλοι 950 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Ανάμεσα στους οκτώ νεκρούς στην πλευρά του Ισραήλ είναι ένας στρατιώτης και έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

 

Προσπάθειες για αποκλιμάκωση

Σε διπλωματικό επίπεδο οι προσπάθειες συνεχίζονται για κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή, χωρίς να επιτρέπουν αισιοδοξία οι εκατέρωθεν δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα. Είπε ακόμα ότι οι μαχητές και η Χαμάς θα πληρώσουν βαρύ τίμημα από Ισραηλινά κτυπήματα.

Η Χαμάς προειδοποίησε πως το Ισραήλ θα πάρει σκληρό μάθημα εάν επιχειρήσει χερσαία επίθεση.
Αύριο συνεδριάζει για το θέμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μεσολαβητές από τα Ηνωμένα Έθνη εντείνουν τις επαφές τους με όλα τα μέρη για αποκατάσταση της ηρεμίας.

Καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.