Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού για να ολοκληρωθεί σήμερα η καταγραφή των ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο της έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης περιοχές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Όπως μας ανέφερε ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου σήμερα καταγράφηκαν 20 νέα υποστατικά με ζημιές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση από τον ανεμοστρόβιλο υπέστησαν ζημιές 197 κατοικίες και διαμερίσματα, 8 επαγγελματικά υποστατικά και 25 οχήματα.

Ο κύριος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι αν το επιτρέψουν σήμερα οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους επηρεαζόμενους πολίτες να βρίσκονται στα σπίτια τους όταν το συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκεται εκεί για να καταγράψει ζημιές.

O Έπαρχος Λεμεσού είπε ότι στις περιπτώσεις που οι επηρεαζόμενοι πολίτες καλύπτονται από ασφάλεια και δεν χρειάζονται καταγραφή των ζημιών, να ενημερώνουν τους λειτουργούς για να μην υπάρχει σπατάλη χρόνου.

Ο Μάριος Αλεξάνδρου είπε ότι λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης θα εργαστούν το Σαββατοκυρίακο για να ετοιμάσουν την κοστολόγηση των ζημιών έτσι ώστε να δοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, για να την παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται προσπάθειες από συνεργεία του Δήμου Γερμασόγειας για να επανέλθει η περιοχή στην ομαλότητα.

Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς οι δρόμοι όλοι έχουν καθαριστεί, και δόθηκε βοήθεια σε δημότες για να καθαριστούν τα σπίτια τους και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ζητήθηκε.

Όσον αφορά στις οικογένειες που χρειάστηκε να μείνουν εκτός των σπιτιών τους, λόγω των ζημιών, ο Δήμαρχος μας ανέφερε ότι θα επιστρέψουν σταδιακά στις οικίες τους, αφού γίνουν κάποιες πρώτες επιδιορθώσεις.