Σειρά μέτρων για την οδική ασφάλεια και τον περιορισμό των θανάτων στην άσφαλτο αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι θα αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, ενώ θα ενταθούν και οι έλεγχοι για νάρκοτεστ και άλκοτεστ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μελετάται η αύξηση της παρουσίας της Αστυνομίας και στα οδοφράγματα, στο πλαίσιο και των αποφάσεων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι θα αρχίσει το επόμενο διάστημα εκστρατεία με τη συνεργασία δήμων και κοινοτήτων για έλεγχο παραβάσεων, με έμφαση στην παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ.

Ο Γιώργος Σαββίδης εκτίμησε ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων η έγκριση από τη Βουλή των νομοσχεδίων που προβλέπουν αυξήσεις σε σειρά τροχαίων αδικημάτων.

Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος δήλωσε από την πλευρά του ότι θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να αναγνωρίζουν ή να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές προβληματικά σημεία στο οδικό δίκτυο.

Επανέλαβε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα επιταχύνει τη διαδικασία στέρησης αδειών οδήγησης από όσους παρανομούν.

Όλες οι αποφάσεις θα τεθούν προς έγκριση σε επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημήτρης Στρατής