Εντατικές έρευνες διεξάγει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την εξιχνίαση των δύο εκρήξεων, η μια σε όχημα και η δεύτερη σε προαύλιο κατοικίας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως οι δύο σκηνές είναι αποκλεισμένες από την Αστυνομία, ενώ γίνονται και στις δύο σκηνές, όπως είπε, εξετάσεις για την ανεύρεση τεκμηρίων, προκειμένου να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης, συνέχισε, αναζητείται επιπρόσθετη μαρτυρία από τις μαρτυρίες των παραπονουμένων.

Οι δύο παραπονούμενοι δήλωσαν ότι δεν υποψιάζονται κάποιον για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος τους, ούτε έχουν διαφορές με κανέναν.

Ωστόσο, είπε ο κ. Ιωάννου, το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις, σημειώνοντας πως οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ο ίδιος.

Επιπρόσθετα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως, από τις εξετάσεις που έγιναν από τον πυροτεχνουργό, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε και στις δύο υποθέσεις αυτοσχέδιο εκρηκτικό μεταλλικό αντικείμενο τύπου υδροσωλήνα, το οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος.

Επίσης, τόνισε πως η “μία έκρηξη σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από τη δεύτερη, χρησιμοποιήθηκε το ίδιο αντικείμενο και δεν αποκλείεται ο δράστης να είναι ο ίδιος”.