Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε αντικατάσταση του Κυριάκου Κούσιου διορίστηκε ο Μάριος Πελεκάνος, που ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές και πρόεδρος της οργάνωσης νέων επιστημόνων και του ΚΟΑΓ.

Θέση Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου αναλαμβάνει η Νιόβη Παρισσινού σε αντικατάσταση του Παναγιώτη Σεντώνα που αναλαμβάνει Επίτροπος του Πολίτη.

Το τιμόνι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την επεισοδιακή παραίτηση της Έμιλυς Γιολίτη, αναλαμβάνει η Στέφη Δράκου, η οποία διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής έως το 2007 ενώ μετέπειτα ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου.

Στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας κλείδωσε η Αναστασία Ανθούση, η οποία ήταν στο Υπουργείο Υγείας επί υπουργίας Γιώργου Παμπορίδη και παρέμεινε και κατά θητεία του Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας, σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου που από καιρό είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αντικατάσταση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ιωσήφ, που ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τον ΔΗΣΥ.