Εισηγήσεις για παροχή κινήτρων σε εμβολιασμένα άτομα, με στόχο την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και την ενθάρρυνση του πληθυσμού να εμβολιαστεί, συζήτησε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή. Παρών στη σημερινή συνάντηση ήταν και ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συζητήθηκε η εισήγηση του Κωνσταντίνου Ιωάννου, για επαναφορά του safepass και σε εξωτερικούς χώρους, ως κίνητρο το οποίο θα ενισχύσει τους εμβολιασμούς και θα προσφέρει ασφάλεια κατά την κοινωνικοποίηση.

Εξετάστηκε, επίσης, η πρόταση του Υπουργείου Άμυνας για παραχώρηση τιμητικής άδειας στους στρατιώτες, οι οποίοι είτε έχουν εμβολιασθεί είτε θα το πράξουν στο επόμενο διάστημα.
Στο τραπέζι τέθηκε και εισήγηση για αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε χώρους και υποστατικά, όπως γήπεδα, κινηματογράφοι και θέατρα.

Νοουμένου ότι τα άτομα που θα προσέρχονται στους χώρους αυτούς θα είναι εμβολιασμένα, θα μπορεί, εάν η επιχείρηση το επιθυμεί, να έχει μεγαλύτερη πληρότητα από το 50% που ισχύει τώρα.