Το απόγευμα της Τετάρτης θα μεταφερθεί στην Κύπρο η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία άφησε, τη Δευτέρα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Υγεία» της Αθήνας.

Την Τρίτη, στην ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο και υπηρεσιακούς παράγοντες διευθέτησαν τις λεπτομέρειες της μεταφοράς στην Κύπρο.

Ανακοίνωση την προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου, στα οποία μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του.

Σε ό,τι αφορά τα περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας.

Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα, προστίθεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες. Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.