Προγραμματισμός για έγκαιρη πληρωμή των συντάξεων και επιδομάτων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε έπειτα από διαβήματα της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, «συγκεκριμένα, από αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου, θα πληρωθούν όλες οι συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η κοινωνική σύνταξη για το μήνα Απρίλιο του 2020».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων) και το πασχαλινό επίδομα, όπως επίσης και το επίδομα πολύτεκνης μάνας, θα πληρωθούν την Τρίτη 14 Απριλίου.

Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους συνταξιούχους να ζητήσουν τη βοήθεια του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή και με άλλους τρόπους να εξασφαλίσουν τις συντάξεις τους από τις τράπεζες. Αν είναι δυνατόν, να μην μεταβούν οι ίδιοι στις τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν τη μεγάλη ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που προκύπτει από την μαζική συγκέντρωση πολιτών μέσα και έξω από τις τράπεζες.

«Η προστασία της υγείας των ηλικιωμένων λόγω του προβλήματος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ αναγκαία», υπογραμμίζει η ΕΚΥΣΥ.