Νέα Κυκλοφορία

Άυλη βοήθεια, Ζαχαρίας Μαυρής, Εκδόσεις Επιφανίου

Στην ταραγμένη δεκαετία του ’80 τοποθετείται η κύρια πλοκή του μυθιστορήματος. Τότε που οι υπερδυνάμεις, Σοβιετική Ένωση και ΗΠΑ συντηρούσαν τον ψυχρό πόλεμο, με κάθε μέσο που διέθεταν και κυριολεκτικά έφθασαν ως το χείλος της καταστροφής.

Στην «Άυλη βοήθεια» ο συγγραφέας επιστρατεύει το… σύμπαν για τη σωτηρία της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη γη. Η εξωπλανητική συνδρομή έρχεται σε κρίσιμη στιγμή, όταν οι πλέον ευαίσθητες κεραίες, ανώτερων πνευματικών βαθμίδων, «πιάνουν» για μια ακόμη φορά το γήινο σήμα κινδύνου.

Η αποστολή μιας Οντότητας, από έναν ανώτερο πολιτισμό, ρητή κι αποσαφηνισμένη: Αυτός ο όμορφος πλανήτης, αυτή η κουκίδα ζωής δεν πρέπει να αφεθεί να χαθεί. Δεύτερο μέλημα του συμπαντικού απεσταλμένου, μέσω μιας υπερβατικής επαφής, η συνεργασία του με χαρισματικούς ανθρώπους. Με τους λίγους που διαλογίζονται με ευαισθησία και προσήλωση σε ηθικές αρχές, ώστε να ασκήσουν επιρροή στα κέντρα λήψης των πιο σημαντικών αποφάσεων.

Η μυθοπλασία της δράσης της στη γη αναμιγνύεται με πραγματικά γεγονότα εκείνης της ταραγμένης εποχής σε ένα πολυεδρικό και ασυνήθιστο μυθιστόρημα.

 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)