Φόνο εκ προ μελέτης διερευνά η Αστυνομία μετά τον εντοπισμό δύο νεκρών προσώπων σε διαμέρισμα στην οδό Περικλέους στην παλιά Λευκωσία, μιας γυναίκας ηλικίας 46 ετών Ασιατικής καταγωγής και ενός άνδρα 64 ετών από τη Ρουμανία.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας διενεργούν εξετάσεις από το πρωί στη σκηνή. Η τελευταία πληροφόρηση που προκύπτει είναι ότι αξιολογείται από την Αστυνομία μαρτυρία ότι άτομο έφυγε τρέχοντας απο το σημείο, λίγο μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται από την Αστυνομία. Το ένα είναι η ανθρωποκτονία της 46χρονης από τον 64χρονο, ο οποίος ακολούθως φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Το δεύτερο σενάριο είναι ότι έχει διαπραχθεί διπλό φονικό από τρίτο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή.

Ως τεκμήρια έχουν ληφθεί μεταξύ άλλων δύο ματωμένα μαχαίρια και μία ανθοδέσμη που βρέθηκε κοντά στην 46χρονη.

Το ένα μαχαίρι που περισυνελέγη από τις Αρχές εντοπίστηκε στο χέρι του 64χρονου και εικάζεται ότι πρόκειται για το όπλο που επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα. Το δεύτερο μαχαίρι βρέθηκε σε άλλο σημείο του διαμερίσματος.

Η Αστυνομία εξετάζει προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα. Οι Αρχές επικεντρώνονται στη σχέση των δύο προσώπων που εντοπίστηκαν να κείτονται νεκρά σε διαφορετικά δωμάτια του διαμερίσματος της οδού Περικλέους.

Δύο σημαντικά σημεία που ίσως βοηθήσουν τις Αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι η είσοδος του διαμερίσματος δεν ήταν τελικά παραβιασμένη. Το δεύτερο είναι ότι τα θύματα φέρουν, όπως πληροφορούμαστε, πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα τους και κυρίως στον λαιμό.

Αξιολογείται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν πληροφορίες και μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία.

Η Αστυνομία αναμένει και τις νεκροψίες επί των σορών των δύο προσώπων, από τις οποίες θα διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατός τους.