Άξια πολιτικό και φίλη της Κύπρου χαρακτήρισε τη νέα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου σε σειρά αναρτήσεων της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την έδρα του θεσμού στο Στρασβούργο.
 
Ανεβάζοντας φωτογραφίες στις οποίες συγχαίρει την Μαλτέζα πολιτικό, η οποία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει ο και ο ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου έγραψε πως μετά την εκλογή της βρίσκεται πλέον «μια πολύ άξια πολιτικός και φίλη της Κύπρου στο τιμόνι της Ευρώπης».
 
«Στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της έκανε πολύ σημαντική αναφορά στην Κύπρο, τονίζοντας ότι δεν θα είμαστε ποτέ ολόκληροι (στην Ευρώπη) ενόσω η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου.
 
«Εύχομαι από καρδιάς καλή αρχή με κοινό στόχο να καταφέρουμε μαζί να ενώσουμε την Ευρώπη!» κατέληξε.
 
Η κ. Δημητρίου παρευρέθηκε επίσης τη Δευτέρα στην τελετή μνήμης για τον εκλιπόντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι, όπου υπέγραψε το βιβλίο των συλλυπητηρίων και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου και τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Λουκά Φουρλά.
 
Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο πως ολόκληρη η Ευρωπαϊκή ηγεσία βρέθηκε στο Στρασβούργο για να τιμήσει τη μνήμη του Σασόλι, «ενός μεγάλου Ευρωπαίου πολιτικού που άφησε θεωρώ μια μεγάλη παρακαταθήκη προς όλους μας» ο οποίος ήταν «πιστός στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα».
 
Αναφέρθηκε στη στάση του στη διαχείριση της πανδημίας και το πώς δείχνουν πως οι θεσμοί της ΕΕ πρέπει να βρίσκονται κοντά στους πολίτες για αντιμετώπιση της κάθε δυσκολίας.
 
Αναφορικά με την υποψηφιότητα της κ. Μέτσολα, η Πρόεδρος της Βουλής είχε αναφέρει την Δευτέρα πως η Μαλτέζα πολιτικός «έχει να προσφέρει πάρα πολλά και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον τομέα της ισότητας και της ίσης εκπροσώπησης», ο οποίος χρειάζεται ενίσχυση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνών κρατών.

Πηγή: ΚΥΠΕ