Ακόμα και να μην παραιτείτο ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιαννάκης Γιαννάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να τον καρατομήσει μετά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Ντροπή!», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για όποιον πλαστογραφεί», όπως είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιαννάκη είναι αυτός που πρέπει να πει ένα mea culpa.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες για τον διορισμό του κ. Γιαννάκη στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, σημείωσε ότι δεν θα ήταν δυνατόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να γνωρίζει το 2013 μια πλαστογραφία που φαίνεται πως έγινε το 1996.

Ο κ. Νεοφύτου είπε, ακόμα, ότι το συγκεκριμένο συμβάν που έγινε πριν από 25 χρόνια, για κάποιο λόγο γνωστοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Συνταγματική πρωτοβουλία

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των «χρυσών» διαβατηρίων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι το κόμμα του θα αναλάβει συνταγματικές πρωτοβουλίες στο νέο κοινοβούλιο, ώστε ουδείς, είτε είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε πρόεδρος κόμματος, είτε βουλευτής, είτε άλλος αξιωματούχος, να μην μπορούν να συνεχίζουν να έχουν την ταμπέλα στο δικηγορικό γραφείο του ονόματός τους. Όπως ανέφερε, πολλά αρχίζουν και τελειώνουν από αυτό το θέμα.

Το ΑΚΕΛ βολεύει το ΕΛΑΜ

Κληθείς να απαντήσει γιατί το ΔΗΣΥ δεν ασκεί καθόλου κριτική στο ΕΛΑΜ, από το οποίο φαίνεται να χάνει ψηφοφόρους, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ βολεύει το ΑΚΕΛ επειδή παίρνει κόσμο από τον Συναγερμό. Ουδέποτε ο ΔΗΣΥ ασπάστηκε τέτοιες ιδεολογίες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι  γι’ αυτό υπάρχουν εκροές προς τα εθνικιστικά κόμματα.