Θέματα που αφορούν την ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης, την κατάσταση στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά και διάφορες πτυχές του προβλήματος συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο και ακολούθως σε γεύμα εργασίας, στο πλαίσιο επίσκεψής της ΓΓ του ΣτΕ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητκού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, Πρόεδρος Δημοκρατίας και ΓΓ του ΣτΕ συζήτησαν την ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης, την κατάσταση στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, τη διαχείριση πτυχών της 4ης Διακρατικής Προσφυγής Κύπρου κατά της Τουρκίας, τις τουρκικές παραβιάσεις του status quo της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπως και της έκθεση του Πιέρο Φασίνο για την Αμμόχωστο που υιοθετήθηκε στην Εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε την ανάγκη στενότερου και τακτικού συντονισμού της Κύπρου αλλά και της ίδιας της ΕΕ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για προώθηση θεμάτων που άπτονται των αρχών και αξιών που πρεσβεύει και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την κ. Burić για το έργο που επιτέλεσε ως Γενικός Γραμματέας ενόψει της λήξης της θητείας της», αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ