Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, για τη σημερινή λειτουργία των σχολείων και την αθρόα προσέλευση των μαθητών.

Ο κύριος Προδρόμου είπε ότι, αν τηρηθούν οι συμβουλές των ειδικών και τα σχετικά πρωτόκολλα, όλα θα πάνε καλά.

Από τη Δευτέρα, όπως είπε ο κύριος Προδρόμου, θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα με στόχο να αναπληρωθεί κάποιος από τον χαμένο χρόνο και την επόμενη χρονιά να καλυφθεί όλο το χαμένο έδαφος.

«Έχουμε έγνοια και είμαστε σε εγρήγορση. Τον φόβο πρέπει να τον νικήσει η λογική και η φρόνηση. Εφόσον τηρήσουμε αυτά που λένε οι ειδικοί και τα πρωτόκολλα, όλα θα πάνε καλά», επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του σήμερα, έδωσε απάντηση και στις επικρίσεις γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και έλαβαν χθες το βράδυ ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν θα προσέρχονταν σήμερα στις σχολικές μονάδες.

Όπως επισήμανε, η απόφαση λήφθηκε στη βάση επισημάνσεων των ειδικών και επιστημόνων.

Ο κύριος Προδρόμου είπε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε ειδικές μονάδες, χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και εξήγησε ότι, «προκειμένου να μην αυτοσχεδιάζουμε, έχει οριστεί μια διαδικασία με μια επιτροπή με ειδικούς γιατρούς από το Υπουργείο Υγείας, που θα εξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις».

Στο μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ερωτηθείς σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Υπ. Παιδείας, ανέφερε ότι δεν έγινε ξεχωριστή συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην επιστρέψουν στα σχολεία.

Σημείωσε ότι η συζήτηση αφορούσε γενικά την επιστροφή των παιδιών και ο ίδιος δεν θυμάται να συζήτησαν ειδικά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Νίτσα Παύλου