Με απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώνει την έφεση που άσκησε η βρετανίδα που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από Ισραηλινούς τον Ιούλιο του 2019 στην Αγία Νάπα.

Με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώνεται η βρετανίδα η οποία σε ηλικία 19 ετών είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για ψευδείς δηλώσεις σε σχέση με τον ισχυρισμό της για ομαδικό βιασμό.

Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε ως προς την αξιολόγηση της δικής της μαρτυρίας σε σχέση με την απόσυρση των καταγγελιών και πως θα έπρεπε να αναζητήσει ενισχυτική μαρτυρία.

Το Ανώτατο κρίνει ακόμα ότι υπήρξαν κενά στην διαδικασία και δέχθηκε την θέση της υπεράσπισης της βρετανίδας ότι δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί την πελάτιδα της λόγω της συμπεριφοράς του δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Η δικηγόρος της βρετανίδας Νικολέτα Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι η απόφαση είναι σημαντική για κάθε γυναίκα. Όπως είπε πλέον ξεκινά ένας νέος αγώνας που αφορά την σωστή και αποτελεσματική διερεύνηση των καταγγελιών για βιασμό της 19χρονης τότε βρετανίδας.