Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών αρχών για τα δύο περιστατικά κορωνοϊού σε Λεμεσό και Λευκωσία. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού για έναρξη έρευνας και εντοπισμού των ατόμων που συμμετείχαν στο πάρτι γενεθλίων 93χρονου στη Λεμεσό. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο γιος του, εστιάτορας στο επάγγελμα, βρέθηκε χθες θετικός στον ιό.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αστυνομικής έρευνας και για το περιστατικό στον οίκο ευγηρίας στη Λευκωσία, καθώς εάν διαπιστωθεί ότι η αλλοδαπή οικιακή βοηθός που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, γνώριζε ότι είχε προσβληθεί και δεν λάμβανε μέτρα προστασίας, ίσως διαπράττονται και άλλα αδικήματα.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού για τον οίκο ευγηρίας, το υπουργείο Υγείας έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία του για σκοπούς δημόσιας υγείας. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας «Παναγία Ελεούσα» στον Αρχάγγελο.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν θα μπορούσαν να μην θορυβήσουν τον υπουργό Υγείας, καθώς θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν εδώ και μήνες για αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημείωσε ότι «δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον ιό» και ότι τα μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να διατηρηθούν για αρκετό καιρό ακόμη. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επαναφέρει μέτρα εάν διαπιστώσει παραβιάσεις των σχετικών οδηγιών, στη βάση των θέσεων ειδικών και επιστημόνων.