Στην περαιτέρω μείωση της παράνομης παγίδευσης πουλιών στοχεύει η αστυνομία των Βρετανικών βάσεων ενόψει της λεγόμενης περιόδου παγίδευσης, κυρίως των αμπελοπουλιών, σε ένα, μήνα. Με ανακοίνωση της η αστυνομία των ΒΒ επισημαίνει ότι έχουν γίνει περισσότερες επενδύσεις σε τεχνολογία ανίχνευσης την οποία αναμένουν σύντομα, ούτως ώστε να μειωθεί ο αριθμός των πουλιών που παγιδεύονται σε δίχτυα και ξόβεργα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις 31 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου σηματοδοτείται η μεταναστευτική περίοδος των αμπελοπουλιών, έτσι η Αστυνομία των ΒΒ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να συνεχίσει την επιτυχία των τελευταίων επτά ετών, με τη μείωση της παράνομης δραστηριότητας, κρατώντας την σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περασμένης σεζόν, η παγίδευση πουλιών από το 2015 μειώθηκε συνολικά κατά 98,2%, με τη χρήση διχτυών να μειώνεται κατά 98,4 τοις εκατό και τα ξόβεργα καλάμια να μειώνονται κατά 92%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Επικεφαλής της Ομάδας Παγίδευσης πουλιών της Αστυνομίας των ΒΒ, Ανώτερος Υπαστυνόμος Pertev Karagozlou, επιβεβαίωσε επίσης ότι έγιναν 11 συλλήψεις για παράνομη παγίδευση πουλιών την περασμένη σεζόν.