Με παραδοχή λαθών και παραλήψεων η Αστυνομία προχωρεί σε αλλαγές, τόνισε ο νέος Αρχηγός, Στέλιος Παπαθεοδώρου, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που έγινε για ανάλυση των στρατηγικών στόχων που έχει θέσει η νέα ηγεσία της Αστυνομίας. Μόνον έτσι, όπως ανέφερε, θα καταστεί η Αστυνομία ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια καλύτερης στελέχωσης της Αστυνομίας, ο Αρχηγός ανέφερε ότι μέχρι τις 3 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων 113 νέων μελών του Σώματος. Θα γίνει επίσης αποπαγοποίηση 350 κενών θέσεων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική και ήδη, όπως σημείωσε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη διαδικασία των εξετάσεων.

Για τις κλίμακες των Αστυνομικών, σημείωσε ότι νέοι κανονισμοί βρίσκονται στη Βουλή που προβλέπουν ανέλιξη των απλών αστυνομικών και των ειδικών αστυφυλάκων. Ο νέος Αρχηγός δήλωσε ακόμη ότι ετοιμάστηκε μελέτη για την υιοθέτηση του θεσμού του υπαξιωματικού στην Αστυνομία.

Σύσταση υπηρεσίας χειρισμού ευάλωτων ομάδων

Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση υποδιεύθυνσης χειρισμού ευάλωτων ομάδων, όπως θυμάτων οικογενειακής βίας και εμπορίας προσώπων, παιδιών που κακοποιούνται και ελλειπόντων προσώπων. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, θα φτάσει στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασικοί στόχοι, όπως είπε, είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου και του σοβαρού εγκλήματος.

Σε ό,τι αφορά φαινόμενο των τροχαίων, σημείωσε ότι στόχος είναι η συνεχής παρουσία αστυνομικών στους δρόμους. Απαντώντας σε ερώτηση του σταθμού μας για το ζήτημα των πυροτεχνημάτων, ο Αρχηγός ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για εντοπισμό των προμηθευτών.

Δημήτρης Στρατής