Στη μικρή κοινότητα των Τριών Ελιών της Μαραθάσας σπεύδουν εκτάκτως κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, τα οποία αναμένεται εντός της ημέρας να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό στους κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι καθώς ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου λειτούργησε για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσώτειρας και προχείρισε Ιερομόναχο σε Πνευματικό.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εντός του Ιερού Ναού εκατό είκοσι περίπου άτομα, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μόρφου παρακάθισε σε γεύμα με τριάντα συνδαιτημόνες σε κλειστό χώρο.

Ο κοινοτάρχης των Τριών Ελιών, Χριστόφορος Ιωαννίδης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους 40, αλλά εκείνη τη μέρα το χωριό κατακλύστηκε από κόσμο λόγω της εορτής. Υπήρχαν, όπως είπε, μέχρι 500 άτομα λόγω του Δεκαπενταύγουστου. Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι αρκετός κόσμος ήρθε σε επαφή με τον Μητροπολίτη και μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που φίλησαν το χέρι του, ως είθισται.

Απηύθυνε έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον Μητροπολίτη να ενημερώσουν, ή να μεταβούν οι ίδιοι για τεστ. Ο κύριος Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όσους κατοίκους είναι ανεμβολίαστοι να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, ενώ αρκετοί από τους επισκέπτες έχουν ήδη αναχωρήσει από το χωριό.

Ο Κοινοτάρχης Τριών Ελιών περιέγραψε ότι, κατά την άφιξη του Μητροπολίτη στον ιερό ναό, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και παρέμεινε έξω από την εκκλησία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά ζήτησε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ένα τσάι.

Ανησυχία σε ηπιότερο βαθμό επικρατεί και στην κοινότητα Πελενδρίου όπου διαμένουν ο πνευματικός, οι γονείς, τα αδέλφια και οι συγγενείς του, που μετέβησαν στις Τρεις Ελιές για να παρακολουθήσουν την προχείρισή του από τον Μητροπολίτη.

Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός μας με τον κοινοτάρχη του Πελενδρίου, Νικόλα Πατσιάουρο, μας αναφέρθηκε ότι στην κοινότητα υπάρχουν ήδη για συνεχόμενες ημέρες μονάδες για διενέργεια rapid test.

Από χθες δόθηκαν οδηγίες από τον Υπουργό Υγείας για ιχνηλάτιση των επαφών του Μητροπολίτη, κυρίως για πρόσωπα που εργάζονταν στη Μητρόπολη.