Κανένα θετικό περιστατικό κορωνοϊού δεν εντοπίστηκε από τις δειγματοληψίες που έγιναν στην κοινότητα Τριών Ελιών της επαρχίας Λεμεσού, όπου τον Δεκαπενταύγουστο, ο Μητροπολίτης Μόρφου τέλεσε τη θεία λειτουργία και έπειτα διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Την Τετάρτη η κοινότητα, μετά την ανακοίνωση ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ήταν θετικός στη νόσο Covid-19, ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο όπως αποσταλεί σήμερα συνεργείο για δειγματοληψίες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης, Χριστόφορος Ιωαννίδης, το συνεργείο δειγματοληψίας έφτασε στην κοινότητα γύρω στις 12:15 και έγιναν 65 με 66 δειγματοληψίες, χωρίς να εντοπιστεί κανένα θετικό περιστατικό κορωνοϊού.

«Ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να υποβληθούμε ξανά σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε λίγες μέρες», είπε ο κ. Ιωαννίδης και κάλεσε όλους να αναλάβουν την ευθύνη να το πράξουν, για την ασφάλεια όλων.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι όσοι βρέθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο στην κοινότητα και είχαν οποιανδήποτε επαφή με τον Μητροπολίτη Μόρφου, αλλά αναχώρησαν τις προηγούμενες μέρες, θα πρέπει να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προβούν σε τεστ κορωνοϊού.