Αρχίζει την προσεχή Τετάρτη το πρόγραμμα διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με λήψη ρινικού επιχρίσματος (τα γνωστά rapid test) στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης.

Τους ελέγχους θα διενεργούν κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας που θα επισκέπτονται τα σχολεία σε σταθερό πρόγραμμα σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες δειγματοληψίας θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους μαθητές των δημοτικών σχολείων από την Α’ μέχρι και την Στ’ τάξη.

Σημειώνεται ότι η διενέργεια του τεστ είναι προαιρετική και θα γίνεται σε όσα παιδιά προσκομίσουν, υπογεγραμμένο από τον γονέα/κηδεμόνα τους, το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων θα ισχύει για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο Σταθμός μας περίπου 70 μαθητές στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών και στην Τεχνική Σχολή Λεμεσού δεν επιτράπηκε η είσοδος αφού δεν διέθεταν rapid test καθότι θεωρούσαν ότι στο σχολείο τους θα διενεργούνταν τα συγκεκριμένα τεστ.