Τροχοδρομούνται οι διαδικασίες ρυμούλκησης του ιστιοφόρου σκάφους 10 μέτρων, που εντοπίστηκε την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Πότιμα, μετά και την ενημέρωση του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Η Αστυνομία αναζητά ως ελλείποντα τρία πρόσωπα, που φέρονται να επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, που εντοπίστηκε την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Πότιμα. Πρόκειται για τον 30χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους αιτητή πολιτικού ασύλου, έναν 27χρονο, καθώς και τρίτο πρόσωπο, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Αναζητήθηκαν, είπε, οι επιβαίνοντες βάσει πληροφοριών σε διάφορα μέρη χωρίς ακόμη εντοπισμό τους. Επιπρόσθετα, συνέχισε, το σκάφος ερευνήθηκε στη θάλασσα από μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών χωρίς να εντοπιστεί προς το παρόν οτιδήποτε το ύποπτο και αναμένεται η ρυμούλκηση του, πιθανότατα σήμερα, ώστε να ερευνηθεί και εσωτερικά καθότι η καμπίνα του είναι πλημμυρισμένη από νερό.

Οι εξετάσεις για διερεύνηση της όλης υπόθεσης, είπε ο κ. Νικολάου, συνεχίζονται, με την αναζήτηση των επιβαινόντων, οι οποίοι φαίνεται να μην παρουσιάζονται στον αστυνομικό σταθμό Πάφου και επιπλέον μετά την ρυμούλκυση του το σκάφος αναμένεται να ερευνηθεί σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να εντοπιστεί κάτι και να καταλήξει η Αστυνομία σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι το σκάφος είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο της Κύπρου σε μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης φέρεται να πώλησε το σκάφος στον 30χρονο, ο οποίος μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με δύο ομοεθνείς του στο Λιμανάκι του Λατσιού και το παρέλαβε, με σκοπό να το οδηγήσει στην Λάρνακα.

Ακολούθως απέπλευσε από το Λιμάνι του Λατσιού και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται φέρεται να προσάραξε στο σημείο που εντοπίστηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, την Τετάρτη διενεργήθηκαν εκτεταμένες εξετάσεις από σκάφος της Λιμενικής, από drone καθώς και από μέλη της ΑΔΕ Πάφου, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Τα τρία πρόσωπα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος θεωρούνται ελλείποντα καθώς δεν έχουν εντοπιστεί από την Αστυνομία και η τύχη τους αγνοείται, ωστόσο συνέχισε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα μέχρι να εντοπιστούν και να ανακριθούν.