Τη λειτουργία του θ’ αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου το δικοινοτικό Europe Direct στην περιοχή Λήδρα Πάλας, στο Home Gallery, απέναντι από το Σπίτι της Συνεργασίας.

Ανακοίνωση του Σπιτιού αναφέρει ότι το κέντρο είναι προσβάσιμο από όλες τις κοινότητες του νησιού και στόχος του είναι να απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών περί ευρωπαϊκών θεμάτων, να παρέχει υλικό και δημοσιεύσεις από την ΕΕ, όπως επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις και συναντήσεις, μεταμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το Κέντρο σε σημείο αναφοράς.

Η αποστολή του Europe Direct Περιοχή Λήδρα Πάλας, όπως και των άλλων Κέντρων του δικτύου Europe Direct, προστίθεται, είναι να ενημερώνει τους Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με την ΕΕ, συγκεκριμένα για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και τις προτεραιότητες της ΕΕ. Το κέντρο έχει ως στόχο την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις νομοθεσίες της ΕΕ καθώς και το πώς αυτές υλοποιούνται στην Κύπρο, σημειώνεται. Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, τις επιχορηγήσεις και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που διατίθενται σε ιδιώτες και οργανισμούς στην Κύπρο έτσι ώστε να αυξηθούν οι ευκαιρίες για την απασχόληση και την εκπαίδευση των πολιτών.

Μέρος των δράσεων του κέντρου, όπως αναφέρεται, είναι η διοργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολίτων και διαφόρων εορτασμών των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ