Άρχισαν από χθες οι προετοιμασίες από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, για να καταβληθεί το εφάπαξ ποσό ως άμεση αρχική βοήθεια στους πληγέντες από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Αρακαπά.

Στο γραφείο του Έπαρχου Λεμεσού εμβάστηκε χθες το χρηματικό ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για αποζημίωση ανέρχονται γύρω στις 60.

 Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι η εφάπαξ βοήθεια μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ θα δοθεί σε όλους που υπέβαλαν σχετική αίτηση, ανεξάρτητα αν έχουν άδεια οικοδομής ή όχι.

Ήδη από χθες, είπε ο κύριος Αλεξάνδρου, έχουν κληθεί όλοι οι επηρεαζόμενοι να προσέλθουν στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης για να υπογράψουν ότι αποδέχονται την εκτίμηση και να προσκομίσουν τίτλο ιδιοκτησίας του υποστατικού τους, του τεμαχίου τους ή του οχήματός τους για να τους καταβληθεί η βοήθεια.

Στην Επαρχία Λάρνακας, οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις ανήλθαν σε 145 και αφορούν ζημιές που έγιναν στις κοινότητες Οδού, Μελίνη, Ορά, Αγίοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά.

 Ζημιές έχουν υποστεί μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, επαγγελματικά υποστατικά, οχήματα και γεωργικά μηχανήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, ανέφερε ότι αργότερα σήμερα ή αύριο θα αρχίσει η καταβολή της εφάπαξ βοήθειας, αρχικά σε όσους έχουν υποστεί ζημιές οι μόνιμες και εξοχικές τους κατοικίες, αλλά και τα επαγγελματικά υποστατικά τους.

Όπως μας ανέφερε ο κύριος Χατζηστεφάνου, μόλις είναι έτοιμη η εκτίμηση της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας για τις ζημιές στα οχήματα και τα γεωργικά μηχανήματα, τότε θα δοθεί η βοήθεια και σε αυτούς τους πληγέντες.