Έρευνα και από την Αστυνομία πραγματοποιείται αναφορικά με τον θάνατο του γάτου Berton, έτσι ώστε να διαφανεί εάν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι, μετά από συνεννόηση του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας  Γιώργο Σαββίδη, έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του γάτου Berton για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία για τα Ζώα.

Σε ανάρτησή του, εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε πως «ο σεβασμός και η φροντίδα στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού. Κάθε μορφή κακοποίησης είναι καταδικαστέα. Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων πρέπει να διερευνώνται άμεσα και αποτελεσματικά. Γι’ αυτό συστάθηκε και η Αστυνομία των Ζώων».

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του ζώου, αποφάσισαν να διεξαγάγουν και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή στη Λευκωσία, για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου, στην παρουσία ανεξάρτητου ιδιώτη κτηνιάτρου εκ μέρους της κηδεμόνα του.