«Πέσαμε από τα σύννεφα» καθώς αναμέναμε από την Εκκλησία να συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι να πρωταγωνιστεί στην κατάρρευση διατηρητέων, τόνισε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή.

Μιλώντας για την υπόθεση κατεδάφισης τεσσάρων διατηρητέων στην οδό Ισοκράτους, στην καρδιά της Λευκωσίας, από την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Κωνσταντή επισήμανε ότι το ΕΤΕΚ άρχισε διερεύνηση για το κατά πόσο μηχανικοί μέλη του εμπλέκονται στην υπόθεση και πρόσθεσε ότι εάν κάτι τέτοιο αποδειχθεί, θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του, ο ακτιβιστής περιβάλλοντος, Κλείτος Παπαστυλιανού, επισήμανε ότι εξεπλάγην από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας για τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για ανάκληση της πολεοδομικής άδειας για ανέγερση του Καθεδρικού ναού καθώς, όπως είπε, δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, στην οποία γινόταν λόγος για δίωξη όσων εμπλέκονται. Αντί τούτου, είπε, έγινε διακανονισμός με εγγυητική 500 χιλιάδων ευρώ.