Οι σταθερές κάμερες τροχαίας που τοποθετήθηκαν στα φώτα Αριέλ και Fairways στη Λεμεσό, άρχισαν σήμερα δοκιμαστικά να «φωτογραφίζουν» οδηγούς.

Αρκετοί ακροατές παραπονέθηκαν στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας ότι τα οχήματα τους «φωτογραφήθηκαν» από τις κάμερες λανθασμένα, με την Αστυνομία να μας διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για δοκιμές, με στόχο οι σταθερές κάμερες τροχαίας στην Λεμεσό να τεθούν σε λειτουργία, χωρίς προβλήματα, περί τα τέλη Μαΐου.

Ακροατής του Σταθμού μας, ανέφερε ότι αναμένεται να γίνουν λανθασμένες καταγγελίες, λόγω του τρόπου λειτουργίας των φώτων τροχαίας με το περιβόητο βέλος με το οποίο επιχειρείται δεξιά στροφή

Όπως πληροφορούμαστε διάφορα παράπονα πολιτών ότι τα βανάκια με τις κάμερες τρέχουν υπερβολικά στους αυτοκινητόδρομους, ότι σταθμεύουν σε κόλπους στάθμευσης λεωφορείων και άλλα, τέθηκαν σήμερα από βουλευτές σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής όπου εξετάζεται το θέμα της κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη λειτουργία κινητών και σταθερών καμερών σε όλη την Κύπρο προέκυψαν πέραν των 280 χιλιάδων εξωδίκων εκ των οποίων πληρώθηκε το 45%.