Με την τραγική κατάληξη του εντοπισμού νεκρών και θαμμένων στην αυλή ενός εξοχικού στον Κάτω Αμίαντο, των δύο αγνοούμενων γυναικών, βαίνει προς εξιχνίαση ένα στυγερό έγκλημα, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Νωρίτερα το πρωί από την αυλή της εξοχικής κατοικίας ανασύρθηκαν οι δύο σοροί που πιστεύεται ότι ανήκουν στις Μαρίλια Γκαζιμπαντάνοβα, 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Χαγιάτ Αλραέσι, 43 ετών από τη Συρία, οι οποίες αγνοούνταν από τις 17 Νοεμβρίου,

Τους αστυνομικούς καθοδήγησε μετά την τελευταία ανάκρισή του ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος, ο 32χρονος ύποπτος από τη Συρία. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε την διάπραξη της δολοφονίας κι υπέδειξε στους ανακριτές της υπόθεσης το σημείο όπου βρίσκονταν θαμμένες οι άτυχες γυναίκες.

Οι δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας

«Δυστυχώς οι φόβοι και οι υποψίες της Αστυνομίας έχουν επιβεβαιωθεί, ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα εναντίον των δύο θυμάτων. Η υπόθεση φαίνεται ότι παίρνει τέλος με τη διαλεύκανσή της. Ο ύποπτος έχει συνδράμει στην ανεύρεση των δύο σορών, με σχετική υπόδειξη του χώρου που έχει θάψει τις δύο κοπέλες και θέλω να τονίσω ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχουν ληφθεί, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους ανακριτές. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ήταν μόνο ο ίδιος στη διάπραξη του αδικήματος. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τις πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Θεωρούμε ότι σήμερα λέει την αλήθεια και προβαίνει σε θεληματική κατάθεση. Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε, οι οποίες έρχονταν και σε αντίθεση με τα γεγονότα, με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, και βεβαίως η επισταμένη ανάκριση που έγινε στη Λάρνακα, οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Κληθείς να απαντήσει γιατί υπήρξε καθυστέρηση στον εντοπισμό των δύο σορών, ο Αρχηγός είπε ότι η Αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα τις προηγούμενες μέρες, με σκοπό τον εντοπισμό των δύο γυναικών, «πλην όμως, αν δείτε το έδαφος, το βάθος και την επιφάνεια του εδάφους, θα διαπιστώσετε ότι θα ήταν αδύνατη η ανεύρεση τους, χωρίς την υπόδειξη του δράστη».

Σε ερώτηση αν στις 17 Νοεμβρίου έγινε ο φόνος, ο Αρχηγός απάντησε: «Σύμφωνα με τον ίδιο, ναι».