Προκηρύχθηκαν σήμερα οι προσφορές για την εγκατάσταση ευφυούς φωτεινής σηματοδότησης μερικής λειτουργίας, στον κόμβο της Αγίας Φύλας στον παρακαμπτήριο με στόχο την απάμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, όπως ανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο Γιάννης Καρούσος ο οποίος παρουσίασε το έργο στην τοπική αρχή και τους φορείς της Αγίας Φύλας ανέφερε πως η σηματοδότες θα τεθούν σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021 και πως η σχετική κατέδειξε ότι θα υπάρξει άμεση βελτίωσή στο κυκλοφοριακό σε ποσοστό 57%.

Σύμφωνα με τον Υπουργό στου προϋπολογισμούς του 2021 έχει ενταχθεί κονδύλι για εγκατάσταση αντίστοιχων φωτεινών σηματοδοτών και στους υπόλοιπους κόμβους.

Ο δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη και υπενθύμισε πως είχαν αποφασιστεί συνολικά 7 δράσεις άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες για επίλυση του προβλήματος.

Ο Νίκος Νικολαΐδης υπενθύμισε πως οι επόμενες δράσεις που βάσει πλάνου προωθούνται για την επίλυση του κυκλοφοριακού στην Αγίας Φυλάξεως αφορούν τοπικές παρεμβάσεις, την Ευαγόρα Λανίτη, την Ανδρέα Παπανδρέου, τον βόρειο παρακαμπτήριο, την υπέργεια διάβαση που θα ενώνει την Κωστή Παλαμά με την Έλλης Λαμπέτη, καθώς και τις δημόσιες συγκοινωνίες.