Ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης θα προκηρύξει διαγωνισμό για ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος Κοινωνικής Κατοικίας στην περιοχή Άγιου Νικολάου στη Λεμεσό, στις 4 Μαρτίου του 2024, όπως έχει αναρτηθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών συμβάσεων e-procurment.

Την πρόθεση για προκήρυξη προσφορών στις αρχές Μαρτίου για την πρώτη φάση του σχεδίου ανέγερσης προσιτών κατοικιών στον Δήμο Λεμεσού, από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης επιβεβαίωσε στο Κανάλι 6 και ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης. Πρόσθεσε πως το κόστος της 1ης φάσης στον Άγιο Νικόλαο ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην ανέγερση 138 οικιστικών μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας για το έργο εκκρεμεί η έκδοση οικοδομικής άδειας και ο Δήμος Λεμεσού αναμ΄νει τη σχετική αίτηση από τον ΚΟΑΓ πλήρως συμπληρωμένη, ώστε να εξεταστεί το συντομότερο για να μπορεί το εργο να προκηρυχθεί βάσει των χρονοδιαγραμμάτων.

Πρόκειται για το έργο για το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προκληθεί μεγάλη συζήτηση με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος που ανέφερε πως η κυβέρνηση δήλωσε αδυναμία να χρηματοδοτήσει επικαλούμενη οικονομικούς λόγους. Στη συνέχεια το ΥΠΕΣ ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει όπως έχει εξαγγελθεί, η υλοποίηση του σχεδίου ανέγερσης προσιτών κατοικιών στον Δήμο Λεμεσού από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.